Nuffnag ads

21.9.17

what to write..

      After being away from my blog site .. and after seeing it has no recent updates & blank for nearly 4 years.. it's time to write again .. but what..? maybe perhaps what happen in this 4 years of being AFK.

well nuff sez..!! at the moment for now I'm planning to become an authorized distributor of UAV drone & my target client will be the gov. agencies or maybe corp client or perhaps NGO's body.

Been doing some research in Drone technology and surprisingly china is somehow or rather having a vast knowledge and technology in drone technology plus it is cheap.. just imagine a small drone with 60 min capability of operation are able to follow target by face recognition and by target identification.. that is a military spec's..

I'm out for now .. i'll be back...!

6.9.15

EZICLEAN CONCENTRATED LAUNDRY COMPOUND

SERBUK PENCUCI PEKAT EZICLEAN / EZICLEAN CONCENTRATED LAUNDRY COMPOUND
================================
Serbuk pencuci pekat Eziclean dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik dan mesra alam. Ia mengandungi pencegah karat dan bahan anti-endapan semula. Produk ini mempunyai natrium tripolifosfat, 3 jenis enzim, pencerah optik, kurang berbuih dan pekat formulanya.
Apakah keistimewaan serbuk pencuci pekat Eziclean?
Ia dirumus dengan sistem serbuk pencuci yang unik, bahan pencegah karat dan bahan anti-endapan semula.

 

Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda atau buih?
Serbuk pencuci pekat Eziclean tidak mengandungi sebarang likatan atau Caustic Soda. Di samping itu, ia kurang berbuih.
Apakah bau serbuk pencuci pekat Eziclean?
Bau haruman bunga-bungaan.
Adakah serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik?
Ya, serbuk pencuci pekat Eziclean mengandungi pencerah optik untuk memastikan pakaian supaya kekal kelihatan cerah dan baru.
=================================
Ramuan utama/kelebihan
Rumusan Dwienzim: Amat berkesan untuk menyingkirkan kotoran yang mengandungi protein dan kanji seperti telur, kuah, darah, coklat dan sebagainya.
Formula anti-bakteria: Mencegah bau busuk dan menyahkuman serta menjadikan kain dan pakaian berbau segar dan bersih.
Formula anti-karat: Melindungi mesin pembasuh dan pakaian.
Rumusan kurang buih: Memudahkan pembasuhan dan menjimatkan masa dan air.
Rumusan tanpa klorin: Sesuai untuk fabrik tiruan dan bahan celupan (tidak disyorkan untuk kain sutera).
=================================
Cara penggunaan
Mesin pencuci:
Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g).
Sekiranya kuantiti cucian banyak, keperluan serbuk pencuci adalah 1 1/2 sudu (30g).
Cucian tangan:
Sekiranya kuantiti cucian sedikit, keperluan serbuk pencuci adalah 2/3 sudu (15g).
Sekiranya kuantiti cucian sederhana, keperluan serbuk pencuci adalah sesudu (20g)
Retail price : RM23.00 (1 kg)


what app me atau .. call me at 019 - 616 7256

14.4.14



-ASAM PEDAS BEST-

lopeh kawen.. wife agak kurang sikit dgn masak memasak tuk my pabret fuuds.. nih.. but in the history of my life the best chef is always been my father... perghh ..

dari sambal ikan masin (macam serunding tapi bukan serunding), mee muhinga (kalu tak silap lah namanyer), asam podes.. etc...

But any how untok melengkapkan cerita pasal asam pedas.. kali nih.. kita berbalik pada my wife.. dia kalu masak asam pedas tak berapa arif sgt.... but dek kerana pasal aku .. dia sanggup belaja (ooOoO so suweet)..  yealah .. bak kata org .. "life is a learning process".. walaupun kita nih dah besau.. panjang dah abih amik Degree dan Diploma bagai.. pada hakikat kita maseh belajar.. it will never ends.. pokok pangkal kita nih jer yang nak atau tak nak..

so .. based on this effort she's sumtime .. sesangat lah wanted to learn how to cook asam pedas with my family.. huurmm masa balik ke kampung sebelah aku .. aku mintak lah my mum tuk masak asam pedas.. and from ther aku advice my wife to help my mum in the kitchen to help her preparing the asam pedas.. FYI family aku nih termasuk bapak aku mak aku jenis yang .. takder nyer nak ajar2 .. nak tau bout sumthing come and learn it, see it and practical it your self.... so from there she has learn the way my mum prepared her own way of asam pedas.. hehehehe but credit still goes to my dad as from my personal point of view my dad asam pedas is still the best.. and please do note that mak aku pon agree with that.. heheheheheh

after few month and after few trial my wife did.. yealah practice makes perfectkan..she able to mimic my mum cooking.. of asam pedas..

After few month past my dad came back form sabah.. and mase gi jumpe my dad.. with the kid's and wife.. bapak aku ader kata "heard form your mother that your wife wanted to learn asam pedas cooking.."

so start lah my wife berguru dgn my dad.. how to cook it.. pekat, pedas, masam.. nyam nyam.. terliur aku weh cita pasal asam pedas nih.. so now my wife she is the best chef in my life.. with a few more .. cooking recipe dia nak kena belajar.. hhehehehe...

apa aku kedapur hermm nak masak per .. ek.. ehehhehehehe any how.. aku nak pi pasar jap cari ikan siakap nak buat masak asam pedas.. hehehehehhehehehehee


resipi my dad...TOP SECRET.. heheheh  OOO itu yang buat sedap rupanye.. hhehehhehe


Bon apatite, 





PROMOTION.....


 ♡♡SET MANDIAN MEWAH MARINE ESSENCE♡♡

RM100.00 SAHAJA 1 Shampoo, 1 Body Wash & 1 Pc's Sabun Marine Essence  

Photo: MARINE ESSENCE..
♡♡set mandian mewah♡♡ RM100.00 SAHAJA
1 Shampoo, 1 Body Wash & 1 pc Sabun
●berkesan dlm 3 hari...

♡♡Shampoo♡♡
♥Merawat kulit kepala yang berminyak
♥Menanggalkan kelemumur yang kritikal
♥Merawat rambut gugur, rambut bercabang, rambut berbuah,rambut kusut
♥Melebatkan rambut
♥Mematikan kutu

♡♡Body Wash♡♡
♥masalah bau ketiak, ketiak hitam, kehitaman dibahagian alat sulit,leher/tengkok
♥Badan berbau
♥Eczema
♥Kulit Bersisik
♥Ruam
♥Jerawat blkg badan

♡♡Sabun Marine Essence♡♡
♥masalah bau ketiak, ketiak hitam, kehitaman dibahagian alat sulit,leher/tengkok
♥Badan berbau
♥Eczema
♥Kulit sensitif
♥Allergik
♥Jerawat di muka & blkg badan
♥Ruam
♥Kurap susu

Mari atasi masalah anda dengan Shampoo, Body Wash & Sabun MARINE ESSENCE. Segalanya dapat di atasi..in shaa Allah

PM@wassap saya..018-290 9192


♡♡ 1 Pc's Sabun Marine Essence♡♡ 

♥masalah bau ketiak, ketiak hitam, kehitaman dibahagian alat sulit,leher/tengkok 
♥Badan berbau 
♥Eczema 
♥Kulit sensitif 
♥Allergik 
♥Jerawat di muka & blkg badan 
♥Ruam 
♥Kurap susu  

 ♡♡1 Botol Shampoo♡♡ 

♥Merawat kulit kepala yang berminyak 
♥Menanggalkan kelemumur yang kritikal 
♥Merawat rambut gugur, rambut bercabang, rambut berbuah,rambut kusut 
♥Melebatkan rambut 
♥Mematikan kutu 

♡♡Body Wash♡♡ 

♥masalah bau ketiak, ketiak hitam, kehitaman dibahagian alat sulit,leher/tengkok 
♥Badan berbau 
♥Eczema 
♥Kulit Bersisik 
♥Ruam 
♥Jerawat blkg badan 

-P.S- Buleh gak kalau nak beli secara berasingan...

PM or WhatApp aku kat +60196167256.....


-AKU IKLANKAN ON BEHALF OF MY WIFE..-

16.12.13

Guideline to Enable IPv6 for UNIFI..

Okie this time aku nak shea bagai mana nak enable IPv6 pada unifi anda....

tetapi before that untuk pengetahuan umum apa itu IPv6 vs current IPv4 yang sekarang anda sedang gunakan...

secara umum maklum IP adalah alamat elektronik anda di alam maya.. ia dimana pada kitika ini quota dia dah nak penuh atau dah penuh.. 

IPv4 adalah seperti;

"000.000.000.000 atau 192.168.0.1"



akibat dari permasalahan sebegini maka di cipta satu penyelesaian iaitu IPv6 macam rupanya IPv6 nih...


 IPv6 adalah seperti ;

2001:e00:000b:0000:0000:000:0c0:c00e



tapi untuk maklumat lanjut pasal IPv6 rajinkanlah diri anda untuk membacanya dia

"http://en.wikipedia.org/wiki/IPv6"

OKeh back to topic... UNIFI dan STREAMYX nih dah pun menggunakan communication IPv6 nih .. jadi saya akan postkan bagai mana nak menggunakan atau dalam ertikata lain mengatifkan IPv6 pada existing router anda....

seperti biasa .. silalah key in link router 192.168.0.1 dan masuk lah ker main site dia cam aner.. baca kat sini "http://hydrocloric.blogspot.com/2012/11/tm-unifi-admin-password.html" sila lah ikut arahan di bawah.. straight foward jer jgn nak ubah pape.. utk setup WiFi ikut kat link atas tuh.. OKeh let get started...

1. login ke page 192.168.0.1 key this number kat IE anda.. 
2. Masukkan ID and Password router anda kalu tak tahu silah ke "http://hydrocloric.blogspot.com/2012/11/tm-unifi-admin-password.html"
3.  dekat page utama anda akan nampak macam nih...












 4. kat main page tuh by default dia akan tunjuk cam gambar kat atas tuh.. click dan pilih "internet connection setup wizard"
ikut arahan seterusnya...




 5. bila dia suruh key password anda sila masukan password router anda .. password yang mana .. password yang masa anda nak masuk ke main paga tadi...!!

6. pas tuh dia akan pegi kat page cam kat bawah nih




 sila tick atau tandakan IPv6 .. pilih dynamic ip .. by default username akan ada.. cuma password jer yang kena isi.. kena ingat balik lah .. password yang dia suruh kamu isikan masa memula isi form unifi dulu.. ??

7. Pas tuh .. dia akan pegi page wireless setup.. aku rase buleh skip this .. pasal kalu korang nak gak ubah.. rasenye.. ikut nasihat aku pada post terdahululah.. 

just reboot jer ... click pada option yang sedia ada.. then done.. hehehehe .... kalu nak tau gak .. pegi page yang sama click pada status then click pada IPv6 anda.. 





 so that all u are prep and done to use IPv6 .. hehehehehe...


itu jer i'm done.. kalu ader paper silah PM aku ..